Textos de suport

WWW.MANIFESTPRIMAVERA2015.WORDPRESS.COM

# MANIFST PRIMAVERA 2015

Les situacions d’abusos a dins de la presó són una realitat,

igual que ho són en la societat “lliure”

Les injustícies són constants, en cada racó de la ciutat pots escoltar històries que et posen els pèls de punta. Situacions molt difícils d’afrontar per motius culturals, de salut o econòmics. Són circunstancies complicades que totes patim durant la vida amb més o menys freqüència. Els suports que es reben en aquests moments d’adversitat són uns dels motius que fan de la vida un lloc més just. Perquè la justícia l’escrivim entre totes.

Cada cop més, queda demostrat que la llei i la justícia no van de la mà. Les injustícies provocades o permeses pels responsables o funcionaris de l’Estat, són en gran mesura les situacions que ens impedeixen poder viure en dignitat. Un Estat al servei del mercat que tracta la seva població com a consumidors no ens permetrà ser lliures de pensament i viure en una societat justa. Els abusos o negligències per part de les Institucions de l’Estat cap a persones sense recursos, malaltes, inadaptades socials o simplement diferents, són una realitat en gairebé tots els àmbits on existeixen administracions de l’Estat.

La presó és també una institució d’aquestes, on és encara més possible que es duguin a terme abusos amb impunitat perquè és molt difícil demostrar-los. Encara que existeixen mètodes com el “Protocol d’Istanbul” per detectar la Tortura a la Presó, a Ponent mai s’ha posat en pràctica. Les denúncies que decideixen tirar endavant les persones preses de Ponent contra els abusos que reben dels carcellers mai tiren endavant, com et pot explicar qualsevol persona que hagi passat per la presó de ponent i com també ho expliquen en reiterades ocasions l’únic col·lectiu públic de la ciutat de Lleida que ho denuncia, el “Grup de Suport a Presos en Lluita de Ponent”. Aquest col·lectiu convoca actes públics en els quals es dóna suport a persones preses que denuncien abusos dins la presó.

Un funcionari de la presó de Lleida i un advocat de la Generalitat de Catalunya han denunciat tres joves per la seva suposada implicació en actes de suport a persones preses que denunciaven abusos dins de la presó de Lleida. Els demanen a dos d’ells 5 anys i 6 mesos de presó i a l’altre 3 anys, i una multa de més de 20.000€ pels delictes d’obstrucció a la justícia i amenaces. El judici se celebrarà el pròxim 18 de Maig als Jutjats de Lleida.

El suport a persones que pateixen injustícies no pot estar penalitzat. Per això exigim:

1. L’absolució dels tres joves denunciats.

2. Que es dugui a terme el Protocol d’Istambul en cada denúncia d’abusos o maltractes que rebi el Jutjat de Vigilància Penitenciaria.

Cat-Cast

CAST-CAT

 Cast-Eusk

EUSKERA-CAST

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s