CRÒNICA DE LA SOLIDARITAT PREVIA AL JUDICI DELS 3 DE LLEIDA

Des de Lleida us agraïm a la gent que ens ha acompanyat durant la setmana d’accions descentralitzades que hem convocat a nivell de la península, amb la predisposició que genera l’afinitat política a accionar des de qualsevol racó d’aquesta societat carcerària, amb les mateixes ganes de fer front a l’estat i a les seves presons.

Pel que ens ha arribat s’ha fet un sopador vegà solidari a Compostela, s’han penjat pancartes a Gasteiz i Bilbao, una concentració a Tarragona, i a Gasteiz i Lleida s’han fet pintades durant tota la setmana. Remarquem un parell d’atacs: la nit del 17 al 18 d’abril contra la façana d’una acadèmia de Pontevedra que ofereix cursos de formació policial i a segurates o ajudants d’institucions penitenciàries, amb pots de vidre plens de pintura; i la nit del 21 al 22 d’abril a un caixer automàtic del Santander a Gasteiz, del qual es va trencar la pantalla, teclat, ranures i es va pintar Absolución para los 3 jóvenes de Lleida. Recordem que el banc Santander té el monopoli de les contes i transferències que fan les persones preses, qualsevol empresa que es lucra del patiment i la reclusió estan entre els nostres objectius. Aquella mateixa nit van detenir a dos persones acusades de destruir el caixer i estan a espera de judici, des de l’assemblea solidària amb els 3 joves els hi enviem tot el nostre suport i us anirem informant de la seva situació. Per acabar dir que el pres anàrquic Juankar Santana Martín es va ficar en vaga de fam els dies 24, 25 i 26 d’abril, queda més que demostrat que les seves presons no poden evitar els nostres gestos de complicitat en la lluita, que en Juankar tot i estar entre reixes fica el seu cos per fer-nos arribar la seva calor i ànims.

En el marc de la nostra crida a apropar-se a Lleida els dies anteriors al judici es va realitzar el 24 d’abril una manifestació contra la criminalització del suport a persones preses, en la que hi van assistir més de 100 persones. Durant el recorregut es van realitzar parades per escoltar àudios que reproduïen alguns escrits de companyes preses, entre ells un poema d’en Juankar fet per a l’ocasió. La manifestació va acabar a la plaça Cervantes, antic emplaçament de la presó de Lleida, on es va fer una performance que contextualitzava el cas dels 3 joves. El dilluns 25 (dia avans del judici) es va realitzar una acampada a la plaça de davant dels jutjats per a donar suport als 3, que també valorem positivament doncs tot i no haver demanat permís per a rés la nit va transcórrer sense problemes i es va poder dur a terme tot el previst (un soparet, concert d’un cantautor i esmorzar l’endemà). Estem molt contentes i valorem els esforços i kilòmetres en desplaçaments que han fet possible que fóssim tantes.

Agraïm a la gent que ha estat a prop aquests dies i a les mil formes de solidaritat que s’han expressat. La repressió no ens podrà parar, ens fa més fortes i conscients.